Wat is reflexzonetherapie?

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie, in de volksmond ook wel voetreflextherapie genoemd, gaat uit van het principe dat op de voeten, handen en oren reflexzones  liggen, die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het  lichaam. Het is een veilige en doeltreffende methode bij tal van klachten, waarbij de reflexgebieden met  duim en vingers worden bewerkt. Door massage en druk op de zones van de verschillende organen, zoals deze op de voet (hand, oor) geprojecteerd liggen, worden de respectievelijke organen gestimuleerd dan wel hun overactieve werking afgeremd. Voetreflextherapie heeft een verzorgende, genezende, ontspannende en versterkende werking  en is geschikt voor iedereen. Van jonge kinderen tot ouderen, voor zieke en gezonde mensen en  voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gesteldheid.

Voor de oorsprong van voetreflextherapie moeten we terug gaan naar de tijd van de oude  Egyptenaren. Ook in de eeuwenoude tradities en culturen van de Indianen en Chinezen komt  deze therapievorm voor. Rond 1930 combineerde de Amerikaanse therapeute Eunice Ingham  de zonetherapie van arts William Fitzgerald met de reflexologie bekend uit de Oudheid en  ontwikkelde de hedendaagse voetreflextherapie. Voetreflextherapie is een behandelmethode, waarbij het doel is om een natuurlijk evenwicht  (homeostase) in het lichaam te bereiken.

 

 

Voetreflextherapie werkt ook preventief en kan uitstekend naast  andere reguliere en  alternatieve behandelmethoden worden toegepast.

Mocht er tijdens de behandeling een klacht naar voren komen, die om nader onderzoek vraagt, zal u altijd geadviseerd worden contact op te nemen met uw eigen huisarts.